7 gylne regler for flørting og sjekkereplikker

Å flørte kan være en utfordring for mange, og de fleste sjekkereplikker er så klisjéfylte og pinlige at de velter deg mer enn de hjelper deg. Men faktisk er det slik at i dagens ”nettdatingsamfunn” der det meste av flørtingen foregår i chatter, meldinger eller apper, så er det både beundringsverdig og sjarmerende når noen våger å ta det første skrittet for å prate med en fremmed. Uansett hva du sier er det modig å ta initiativ! Det finnes en jungel av tips og råd til hvordan du best flørter med det motsatte kjønn, og det finnes helt klart en del sjekkereplikker du bør holde deg langt unna. Under har vi samlet våre beste (og verste) sjekkereplikker som kan hjelpe til å skaffe deg drømmedaten.

Morsomme sjekkereplikker – vinn dem med humor

Humor er noe som fungerer i nesten alle sammenhenger, uavhengig av hvem du er eller hvordan du ser ut. Dersom du kan få den du liker til å dra på smilebåndet eller til og med le, har du allerede kommet langt på vei! Med litt selvtillit og riktig timing kan til og med de kleineste sjekkereplikkene bli sjarmerende! Her er vårt utvalg litt kleine, men også ganske morsomme ”one liners”:

 • Huff, jeg har visst mistet telefonnummeret mitt. Kunne jeg fått ditt?
 • Du er som Google… (vent på svar – for eksempel et ”Hæ?”) …du er alt jeg søker etter!
 • Jeg sier ikke dette for å imponere deg eller noe, men… det er faktisk jeg som er Spiderman/Wonderwoman (eller en annen valgfri helt eller heltinne)
 • Om du var en hamburger på McDonald’s, ville du hete McLekker!
 • Hva sa du? Å, jeg trodde du snakket til meg (*blunk blunk*)

Du har sikkert hørt noen av disse før, men du må innrømme at du humret litt for deg selv når du leste dem 🙂

Rett på sak – sjekkereplikker for de selvsikre

Å gå rett på sak når man flørter kan også være utrolig effektivt – med litt selvsikkerhet og et glimt i øyet. Legg merke til hva slags respons du får, og vær forberedt på eventuelt måtte foreta en elegant retrett dersom du får et blankt nei!

 • Hadde jeg kunnet noen sjekkereplikker, er det akkurat nå jeg skulle ha dratt en skikkelig god en.
 • Hei! (Rekk frem hånden og presenter deg) Har du lyst til å prate litt? Jeg har veldig lyst til å vite mer om deg.
 • Hei du, får jeg flørte litt med deg?
 • Hei! Jeg måtte bare gå frem og hilse på deg, ellers ville jeg angret resten av kvelden.
 • Hei! Jeg må bare få spørre deg; kunne du tenkt deg å gå på date med meg?
 • Hei! Får jeg by deg på noe?

Å by på for eksempel en drink er en hyggelig måte å vise at du er interessert og har lyst til å prate en liten stund. Den du spanderer på har som regel lyst til å prate med deg i gjengjeld – i hvert fall så lenge drinken varer!

Søte og sjarmerende sjekkereplikker

I blant kan det gjøre underverker å slippe å måtte opprettholde en selvsikker og cool fasade, og heller satse på å være litt søt og sjarmerende, i den romantiske retningen. Prøv for eksempel:

Hvem ser du etter?
 • Kan jeg ta et bilde av deg? Så kan jeg sende det til julenissen så han vet akkurat hva jeg ønsker meg!
 • Tror du ikke vi ville sett søte ut sammen på en bryllupskake?
 • Jeg står her og lurer på hvordan våre barn ville sett ut.

Advarsel! Sjekkereplikker av denne typen er fullstendig ”hit and miss” – romantikerne faller kanskje pladask, mens de som er mer av typen forpliktelsesvegrer kommer til å avskrive deg herfra og til evigheten. Du er herved advart!

Sjekkereplikkene du bør styre unna

Å være alt for på og/eller sexfiksert er som regel en dårlig idé (selv om det ofte er normen på slutten av en fuktig kveld på byen); de får deg til å virke desperat, og i verste fall litt småpervers. Unngå derfor replikker som:

 • Det eneste som bør komme mellom deg og meg er et kondom.
 • Hvordan vil du ha eggene dine i morgen? Kokte, stekte, eller befruktet?
 • Hei. Vil du pule?

Andre dårlige sjekkereplikker du ikke bør ty til:

 • Hei. Jeg har ikke noe liv, vil du dele ditt? (Fin hvis du vil virke nevrotisk og klengete)
 • Hva skjer a, puddingen. Står du her og disser? (Ikke fornærm den du prøver å sjekke opp!)
 • Kjenner du den røyklukten? Det er bare jeg som brenner for deg. (Du vil i alle fall ikke dra i gang brannalarmen og tape kampen mot veltrente helter og heltinner fra redningstjenesten!)

Flørt med komplimenter

Ektefølte, genuine komplimenter er faktisk sjekkereplikker som veldig ofte funker. Dersom personen du er interessert i har utrolig vakre øyne eller god humor, er det mer enn bra å rett og slett fortelle dem det! På denne måten viser du både at du er interessert, pluss at du er engasjert nok til å legge merke til noe helt unikt hos den andre personen.

 • Hei. Jeg mener ikke å virke hverken desperat eller patetisk, men du har kanskje de vakreste øynene jeg noen gang har sett – og jeg måtte bare si det til deg.
 • Du har sinnssykt god humor.

Den gylne regelen for sjekkereplikker

”Universalreplikken” som funker på alle når det gjelder sjekking, finnes dessverre ikke. Men det finnes en regel du nesten alltid kan gå etter: Sjekkereplikker som funker handler alltid mye mer om hvordan de sies, enn hva man sier. Poenget med en sjekkereplikk er helt enkelt at de viser at du er interessert, og bryter isen så en samtale kan oppstå. Bare det at du våger å ta det første steget gir deg et stort fortrinn sammenliknet med alle de andre som ikke gjør noen ting. Så våg å prøve! Og når vi først er inne på det…

”Hvor mye veier en isbjørn?”
”Akkurat nok til å bryte isen”

😉

Hva venter du på?
et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem
Se flere profiler
around me icon

Singel og på utkikk?

Chat med single nær deg på Match!

Bli medlem nå
Finn single
nær deg