6 datingkatastrofer: slik redder du situasjonen

Den ”perfekte daten”, der alt klaffer og du og din date er fullstendig på bølgelenge er selvfølgelig det de fleste ønsker seg. Dessverre er ikke livet en Hollywood-film, og for de fleste av oss gjør sommerfugler i magen og litt uflaks det lett å plutselig drite seg loddrett ut. Hurra. Men ta det med ro, Match kommer til unnsetning! Under finner du tipsene som hjelper deg å redde tabbene på elegant vis og med stoltheten i behold.

Du snubler eller faller

En ujevn fortauskant eller skyhøye stiletthæler – uansett grunn er det aldri spesielt gøy å snuble, eller til og med falle på rompa – rett foran daten. Kan det bli verre? Man føler seg klønete, dum, og i alle fall ikke særlig elegant og attraktiv. Kanskje drar du med deg daten i fallet, til og med, for full pott på kløne-barometeret. Det er da det er viktig å huske at det å falle kan skje hvem som helst, og så lenge ingen brakk noen bein, er ingen skade skjedd!

Redningen: Se det komiske i situasjonen og ta det med et smil (såfremt ikke smerten er uutholdelig)! Med et par dype åndedrag får man fort bukt med både smerte og rødmende kinn. Le litt av hendelsen senere på daten, så viser du at du er en lite selvhøytidelig person med både humor og selvironi (og som ikke er redd for å dumme seg ut). Men begrens deg til én eller to vitser om hendelsen, tar du for mye i, vil du fort virke både usikker og selvopptatt.

Du søler ut drinken din

Ingen vits å gråte over spilt Margarita! Det skjer så fort. Kanskje du gestikulerte litt vilt med vinglasset i hånden mens du forsøkte å imponere daten. Eller veltet vinflasken idet du strakk deg over bordet. Kanskje du til og med sølte PÅ daten din. Men i det store og det hele, hva har det egentlig å si? Om kort tid er det glemt!

Redningen: Situasjonen i seg selv kan fort gjøre en ENDA mer klosset og nervøs i det rødmen stiger oppover ansiktet, men forsøk å holde deg rolig! Be om unnskyldning (gjerne med et smil 😉 og tørk opp sølet så godt det går. Om det trengs, kan du ta en tur på badet for en runde med hårføneren, før du setter deg tilbake på plass og fortsetter daten med en (kanskje ikke like vilt gestikulerende) skål!

Du drikker for mye og blir full på daten

Klassikeren! Ett glass eller to er ofte det som trengs for å roe nervene litt, men drikker du for mye kommer du i stedet til å tilbringe dagen derpå både bakfull og full av angst over at du ikke helt husker hva du sa og gjorde. En lite kul – men ikke så uvanlig – måte å drite seg litt ut på når man er på date.

Redningen: Prøv å samle deg og avslutte daten så smidig som mulig om du merker at du begynner å bli litt på en snurr og at ting kan gå litt over styr; helst før du rekker å gjøre noe altfor pinlig. Sørg for å lagre nummeret til en pålitelig taxi eller god venn på telefonen, slik at du kommer deg raskt og trygt hjem.

Maten du bestilte er uappetittlig

Det kan virke fristende å velge noe spennende på menyen, enten av ren nysgjerrighet eller i et forsøk på å imponere daten. Risikoen er derimot at du får servert en rett som er altfor sterk, altfor rå (!) eller rett og slett totalt uspiselig for deg der du stirrer på tallerkenen i skrekk. Å gi inntrykk av å være fisefin eller kresen på første date er aldri en god idé, men det finnes noen lure (og litt sleipe) måter å redde situasjonen på.

Hvem ser du etter?

Redningen: Spør daten din om de vil smake på, eller dele retten din! Er du heldig, tilbyr han eller hun også å dele retten sin med deg til gjengjeld (så du i alle fall får noen biter normal mat). La så mye av maten ligge igjen på tallerkenen som du kan (med god samvittighet).

Diverse kleskatastrofer

Det finnes vel få andre situasjoner der vi er like nøye med hva vi har på oss som når vi skal på date. Derfor kan et hull i strømpebuksen, en flekk på skjorten eller et skjørt stappet inn i undertøyet etter et besøk på toalettet virke som Katastrofen (av astronomiske dimensjoner). Men ta det med ro, det ordner seg!

Redningen: Det at du aller helst vil synke ned i jorden er kanskje slitsomt akkurat der og da, men klesfadesen blir kanskje nettopp den morsomme situasjonen som gjør at både du og daten husker deres første treff i lang tid fremover. En ”krise” som dette fjerner ofte nervene dere begge sitter med. Humor og latter er en uslåelig måte å bli bedre kjent med hverandre på, så prøv å le av det sammen, fiks problemet så godt det går (hva er vel mer romantisk enn å hjelpe den andre å vaske bort en flekk – og en god unnskyldning til å stå litt nærmere hverandre) og fortsett daten som normalt.

Du treffer på eksen

Sa noen ”kleint”? Såfremt dere ikke skiltes som bestevenner, er eksen ofte den siste man ønsker å treffe på når man er ute på date – spesielt den første – med en ny person. En typisk situasjon som lett gjør deg klønete i forsøk på å glatte det hele over. Men dessverre er det en liten verden vi lever i (spesielt i små land og enda mindre byer), og det kunne faktisk ha vært verre.

Redningen: Det beste du kan gjøre dersom du treffer på eksen under en date er å ta det med et smil, utveksle noen lette kommentarer, ønske dem en fin kveld videre og fokusere på å gjøre daten din så hyggelig du kan. I all hemmelighet kan du gjerne også godte deg over at du støtte på eksen mens du var ute på date, og ikke i kioskkøen med joggebukser og en kurv full av potetgull, godteri og brus. Opp med haken, og ikke la fortiden stå i veien for fremtiden!

Å drite seg ut på første date står aldri øverst på ønskelista, men takler du små uhell som de vi har nevnt over på riktig måte, blir det ingen stor katastrofe av det! Ha litt tålmodighet og vær snill mot deg selv; så blir det enda lettere for andre å være det samme.

Hva venter du på?
et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem
Se flere profiler
around me icon

Singel og på utkikk?

Chat med single nær deg på Match!

Bli medlem nå
Finn single
nær deg