10 ting du ikke bør skrive på datingprofilen din

Nettdating er spennende, men i blant er det vanskelig å finne ut hvordan man best presenterer seg selv. Hvordan skriver man en god presentasjon av seg selv i en datingprofil? Mange profiler ser helt like ut, andre er avskrekkende, fullstendig turn off eller på andre måter dårlig skrebet. Under har vi gitt 10 eksempler på dårlige profiltekster. Kjenner du deg igjen i noen av dem? Da kan det være lurt å oppdatere profilen din! Les våre tips til hvordan du skriver en optimal profiltekst, for en best mulig presentasjon av deg selv som også øker sjansene til å treffe rett person.

1. ”45 år gammel advokat søker kvinne 35 – 42 år”

Denne informasjonen skal komme tydelig frem i resten av profilen din, og trengs ikke å gjøres så tydelig – spesielt ikke i rubrikken. Bruk heller tekstboksene til å beskrive din personlighet og interesser mer utdypende, eller beskriv din drømmeferie.

2. ”Jeg er en tyv som vil stjele ditt hjerte”

Sjekkereplikker i datingprofilen er nærmest en dødssynd. Klisjéfylte replikker fungerer sjeldent ”in real life”, og enda sjeldnere over nett der kroppsspråket ikke kommer frem. Dessuten sier sjekkereplikker ingenting om hvem du er. Skriv heller noe om deg selv, eller lån en setning eller replikk fra en favorittsang eller -film!

3. ”Leter etter noen som er snill, ærlig, glad, eventyrlig, ambisiøs, romantisk…”

Oi, oi. Ved å gjøre ønskelisten altfor lang risikerer du å skremme bort potensielle dates. Det er godt mulig at flere av de single som surfer forbi faktisk oppfyller alle kravene, men å måtte leve opp til en annens skyhøye forventninger er nok til å skremme bort hvem som helst. Senk kravene og fokuser mer på deg selv når du skriver en presentasjon, og mindre på hvordan den andre skal være.

4. ”Fjerde skilsmisse – består du testen?”

Med en presentasjon som dette lykkes du umiddelbart i å oppnå to uønskede ting: Før det første avslører du for den andre at du har en del bagasje du ikke ser ut til å ha sluppet enda (rødt flagg). For det andre legger du et ufattelig press på din neste date og et eventuelt forhold (enda rødere flagg). Slipp tak i fortiden, og se på fremtiden med nye øyne. Gi både deg og daten din muligheten til å starte med blanke ark!

5. ”Jeg har nettopp avsluttet et seriøst forhold”

Hvem ser du etter?

Og…? En ny date er overhodet ikke interessert i dine tidligere forhold når de ser profilen din for første gang. Ingen ønsker å satse på en som ikke har fått en ordentlig avslutning på sitt tidligere forhold. Vi har alle bagasje fra tidligere forhold med oss, men vent med å dele alle detaljene til dere kjenner hverandre bedre. Det passer seg ikke å legge ut så personlig informasjon i sin datingprofil. Se heller fremover og beskriv hva du liker med både deg selv og ditt liv slik det er i dag!

6. ”Nevrotikere frabes”

Å skrive noe som dette i profilteksten sin hjelper ingenting, faktisk får det deg heller til å virke både negativ og bitter – som ikke er veldig attraktivt. Skill heller klinten fra hveten i meldinger og samtaler på et senere tidspunkt, ikke direkte i profilen.

7. ”Orker ikke skrive alt her. Ta kontakt om du er interessert.”

Jaha. Og hvem skal bli interessert om du ikke gidder å anstrenge deg? Å skrive en presentasjon om seg selv (selv om den er aldri så kort) innebærer at andre får et glimt av hvem du er. Du gir en liten smakebit, rett og slett. Men ingen single kommer til å ta kontakt med deg dersom det ikke finnes noe å være nysgjerrig på eller spørre om! Til og med et par setninger om hvordan uken din var holder i massevis, og er i alle fall bedre enn ingenting. Profilteksten din skal ikke være en roman, men den må si noe om hvem DU er.

8. ”Jeg hater fulle tog / folk som sier unnskyld hele tiden / arrogante mennesker / katter”

Selv om alt over faktisk er dine yndede hatobjekt, er det langt fra rett måte å finne kjærligheten på. Prøv å skrive positive ting og egenskaper om deg selv, i stedet for negative.

9. ”Jeg driver egentlig ikke med nettdating”

Advarsel! Dette kan virke nedlatende og fornærmende mot alle som håpefullt bruker nettdating i jakten på kjærligheten. Dersom nettdating er nytt for deg, kan du gjerne skrive dette, men uten å fordømme. Og hvordan kan du vite om det ikke er for deg om du ikke har prøvd? Kanskje kjærligheten venter på deg i neste klikk?

10. ”XXXX har ikke skrevet noe om seg selv enda”

Dette er den beste måten å garantere seg selv få (eller ingen) profilbesøk. Det tar ikke lange tiden å skrive en presentasjon av seg selv. Gjør et par raske forsøk, enten på papir eller PC, ved et par ulike anledninger, og velg senere den du liker best. Deretter har du et godt utgangspunkt til å utvikle profilen din videre!

Hva venter du på?
et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem et ekte Match-medlem
Se flere profiler
around me icon

Singel og på utkikk?

Chat med single nær deg på Match!

Bli medlem nå
Finn single
nær deg