Online-hjälpSvar på alla dina frågor

ANNONS

|

AVREGISTRERING

|

BESÖK

|

BETALNING

|

BOOSTER

|

DEJT

|

EVENT

|

FAVORITER

|

FLÖRT

|

FOTO

|

INKOGNITO

|

LOGGA IN

|

LÖSENORD

|

MATCHAFFINITY

|

MEDDELANDEN

|

MEJLADRESS

|

ÖKA SINA CHANSER

|

PLUS

|

PREMIUM

|

PRENUMERATION

|

REGISTRERING

|

SÄKERHET

|

SÖKNING

|

SVARTLISTA

|

TREVLIG DEJT

< Tillbaka

Varför får jag ett meddelande om att min e-postadress redan används?

När din e-postadress redan är kopplad till en profil kan du inte använda den på ännu en profil.

För att frigöra och använda din e-postadress på en ny profil måste du först radera din gamla profil. Det gör du genom att logga in på det befintliga kontot genom att fylla i dina inloggningsuppgifter på startsidan. Har du glömt lösenordet? Klicka då på "Glömt dina inloggningsuppgifter" för att skapa ett nytt lösenord.

Hjälpte svaret dig?

JaNej